Unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare in designul si decorarea interioarelor este iluminatul.

Intentia urmarita si efectul obtinut pot varia substantial din cauza utilizarii incorecte a luminii. Prin urmare, decorarea si iluminatul merg mana in mana; nu este posibil sa obtinem un rezultat bun daca le separam.

Iluminatul va juca intotdeauna un rol decisiv in armonia unui loc. Prezenta sa in case si spatii determina o stare de spirit.

Locurile intunecate tind, prin natura lor, sa fie depresive si lipsite de emotii. Prin urmare, daca stii cum sa faci o buna utilizare a iluminarii in camere, cu atat mai buna va fi atitudinea ta fata de propria viata.

Pentru living

Intr-o camera de zi, combinatia de decor si iluminat devine mai complexa, deoarece exista diferite puncte de interes.

Iluminatul general cu lumina difuza indreptata spre pereti ofera o imagine de ansamblu a incaperii. Lampile de masa creeaza o atmosfera invaluitoare in zona de conversatie, in timp ce lampile de podea sunt ideale pentru colturile de lectura.

Atunci cand te uiti la televizor, corpurile de iluminat ar trebui sa fie plasate in spatele ecranului pentru a evita reflexiile si deteriorarea vederii.

Pentru dormitor

Dormitorul este cea mai frecventata incapere din casa, fiind dedicata relaxarii si odihnei.

In alegerea corpurilor de iluminat pentru dormitor, nu este atat de importanta intensitatea luminii, ci modul in care este distribuita in camera.

Poti alege din sute de plafoniere wow sau o lustra, care sa-ti asigure o lumina distribuita uniform, dar discreta.

Tot in dormitor, poti plasa si veioze pe fiecare noptiera sau un lampadar langa pat, care sa-ti asigure lumina necesara cand citesti, fara sa-ti incomodezi partenerul.

Pentru bucatarie

In bucatarie petreci timp pretios cu familia, servind sau gatind cele mai delicioase feluri de mancare. De aceea, aici ai nevoie de o vizibilitate buna si de lumina potrivita, pentru zonele de interes.

Plafoniera este ideala pentru tavan, in timp ce blatul de lucru poate fi pus in evidenta cu ajutorul unui neon sau a spoturilor montate in dulapurile suspendate.

Daca ai o masa in centrul bucatariei si inaltimea camerei iti permite, alege un corp suspendat, cu picior reglabil. Acesta se va fixa deasupra mesei, oferindu-ti o iluminare locala si un aer intim si relaxant pentru serile in familie.

Pentru baie

Iluminatul cu LED-uri este o solutie optima pentru iluminatul general al baii, datorita luminozitatii si intensitatii luminii pe care o ofera.

Aplicele de pe ambele parti ale oglinzii iti permit sa te barbieresti sau sa te machiezi cu o vizibilitate mai buna.

Pentru aceste lampi, trebuie alese materiale opace sau translucide, cum ar fi sticla gravata cu acid, pentru a evita stralucirea fara a diminua luminozitatea.

Pentru holuri

Holul de intrare, cartea de vizita a unei case, trebuie sa faca o impresie buna. Poti folosi o lampa de podea orientata spre tavan ca lumina generala si o lampa de masa pentru a crea o atmosfera calda si confortabila.

Aplicele de perete sunt recomandate pentru hol; daca sunt foarte lungi, acestea pot fi insotite de lampi mici sau de lumini focale orientate spre centre de interes.

In cele din urma, o buna gestionare a luminii in interiorul casei ar putea duce la economii considerabile la facturile de electricitate.

Fiecare camera din casa are nevoie de un tip diferit de iluminat in functie de utilizarea sa, de aceea, tine cont de recomandarile noastre si vei obtine un rezultat spectaculos.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “Sfaturi pentru iluminarea corecta a locuintei

  1. Am fost impresionat de profunzimea subiectului abordat in acest articol. Autorul a reusit sa aduca in discutie aspecte importante si relevante, oferind o perspectiva noua si interesanta asupra temei tratate. De asemenea, am apreciat claritatea cu care au fost prezentate ideile, facilitand intelegerea lecturii.

  2. Articolul de pe acest site este foarte informativ si detaliaza foarte bine subiectul despre care vorbeste. Am apreciat faptul ca autorul a adus argumente solide pentru sustinerea punctului sau de vedere. De asemenea, mi-a placut modul in care au fost structurate informatiile, facandu-l usor de urmarit si inteles.

  3. Este impresionant cum cateva mici schimbari pot face o diferenta atat de mare in organizarea unui spatiu. Multumesc pentru sfaturi, voi pune in practica cat mai curand posibil!

  4. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca ma confruntam cu probleme de organizare in casa mea. Voi incerca cu siguranta unele dintre ideile prezentate aici pentru a face ordine si a economisi spatiu.

  5. Am gasit sfaturile prezentate in acest articol foarte practice si usor de aplicat. Este important sa folosim fiecare coltisor din casa pentru a maximiza spatiul disponibil.

  6. Articolul este foarte interesant si ofera multe informatii utile despre cum sa iti organizezi eficient spatiul de depozitare. Sunt de acord cu ideea ca organizarea inteligenta a obiectelor din casa poate face viata mult mai usoara.

Comments are closed.