Daca te numeri printre cei care lucreaza de acasa, trebuie sa stii ca acest lucru necesita mentinerea disciplinei, organizarii si sarguintei chiar si in perioadele cele mai dificile, cand te costa sa ramai motivat pe termen lung.

Este recomandat sa ai rutine eficiente care sa te duca la atingerea obiectivului propus. Cu alte cuvinte, creaza-ti un set de obiceiuri pe care sa le poti respecta chiar si in zilele cele mai grele de lucru.

Pentru a fi mai eficient si consecvent in timp ce lucrezi de acasa organizeaza-ti sarcinile, elimina orice fel de distragere a atentiei si recompenseaza-te atunci cand ai pauza pentru realizarea celor mai ambitioase obiective.

Iti oferim o serie de sfaturi in randurile prezentate mai jos care sunt recomandate sa fie luate in calcul atunci cand lucrezi de acasa pentru a obtine rezultatele necesare.

Cum trebuie sa arate spatiul de lucru?

Atunci cand lucrezi de acasa, cel mai important aspect include spatiul de lucru, care trebuie sa fie organizat.

Ideal ar fi sa ai o camera de lucru doar pentru tine. Daca acesta este si cazul tau, poti inchide usa atunci cand esti in timpul programului, pentru a elimina tentatia de a sta la televizor in living sau a petrece (prea mult) timp in bucatarie.

Defineste cat mai bine spatiul de lucru, care trebuie sa fie confortabil si bine delimitat. In acest fel, nu vei simti permanent ca esti acasa, ci la birou.

Alege mobila ideala pentru camera de lucru

Vei avea nevoie de un scaun ergonomic care sa-ti permita sa lucrezi intr-o pozitie corecta, fara ca sanatatea sa-ti fie afectata de orele de munca sedentara.

In plus, se recomanda ca biroul si scaunul sa fie perfect aliniate, astfel incat coloana vertebrala sa stea dreapta. Poti opta pentru un birou nou, care sa-ti ofere suficient spatiu de desfasurare si un loc ordonat.

Daca pe biroul tau se afla reviste, produse de machiaj si tablete, cel mai probabil nu vei putea sa te concentrezi la sarcinile zilnice.

Fa-ti ordine in lucruri si pastreza pe birou doar obiectele de care ai nevoie – laptop, agenda, pixuri, organizatoare si, desigur, o poza cu cei dragi!

Cum poti sa fii productiv cand lucrezi de acasa?

Pentru ca nu vei mai pierde timpul pe drum, poti incepe munca mai devreme decat ai fi inceput in mod normal la birou.

Cu aceasta planificare, poti sa muncesti intr-un ritm normal sau chiar sa termini mai devreme munca, dupa care sa te bucuri de orele de odihna sau relaxare.

Pe cat posibil, incearca sa te comporti ca la birou, atunci cand lucrezi de acasa. Astfel, poti sa folosesti alarma de trezire, sa pregatesti micul dejun, sa te imbraci comod si sa-ti verifici agenda, asa cum ai face si in mod obisnuit.

Din fericire, atunci cand lucrezi de acasa, esti propriul tau sef. Noteaza-ti toate task-urile pe care le ai de facut si pune-ti remindere, astfel incat sa nu-ti scape nimic din vedere.

Tentatia de a petrece timpul pe Internet este de doua ori mai mare atunci cand lucrezi de acasa. Pentru a fi mai productiv, incearca sa nu accesezi retelele sociale decat in momentul in care iei o pauza.

Nici muzica de fundal nu este o idee rea atunci cand lucrezi de la domiciliu. Asculta melodii care sa te motiveze, in functie de sarcinile zilnice.

Lucrul de acasa nu presupune izolarea totala! De aceea, de cate ori simti nevoia, ia o pauza scurta, pe terasa, intr-un fotoliu comod sau intr-un hamac.

Trucuri eficiente de care sa tii cont daca lucrezi de acasa

Pentru a fi mai productiv si eficient atunci lucrezi de acasa este recomandat ori de cate ori este posibil ca spatiul in care iti vei amplasa coltul de lucru sa fie unul foarte luminos.

Lumina naturala te va ajuta sa iti desfasori activitatile mai bine, este benefica pentru sanatatea vizuala si te va ajuta, de asemenea sa economisesti energie.

Este esential sa ai grija de iluminare atunci cand se intuneca si pentru a evita sa iti obosesti ochii. Din acest motiv, cel mai bine este sa achizitionezi o lampa de birou care sa te ajute sa-ti desfasori activitatile

Opteaza pentru achizitionarea unei plante, care in orice spatiu este intodeauna o idee buna, iar pozitionarea ei in aproprierea zonei de lucru cu atat mai mult. Plantele sunt folosite ca elemente decorative, adauga culoare incaperii si transmit energii pozitive.

Daca detii toate informatiile prezentate in descrierea de mai sus, cu siguranta organizarea si desfasurarea activitatilor de lucru de acasa va reprezenta una din alegerile cele mai bune pe care le-ai putut face.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Cum sa te organizezi eficient atunci cand lucrezi de acasa

  1. Articolul mi-a deschis ochii asupra problemelor majore cu care se confrunta planeta noastra si m-a determinat sa reflectez la modul in care imi pot aduce contributia la protejarea mediului inconjurator. Consider ca educatia ecologica este cruciala pentru construirea unui viitor sustenabil.

  2. M-am regasit in multe dintre ideile exprimate in articol si cred ca este esential sa constientizam importanta protejarii mediului pentru generatiile viitoare. Sunt de parere ca fiecare gest conteaza si ca putem face o diferenta semnificativa prin actiuni concrete.

  3. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol si de modul in care sunt abordate problemele legate de protectia mediului. Consider ca este responsabilitatea noastra sa actionam pentru conservarea resurselor naturale si sa ne implicam activ in aceasta directie.

  4. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Sunt de acord cu argumentele prezentate si consider ca este important sa fim constienti de impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *