Uleiul esential este un lichid volatil, aromat-concentrat, extras din diferite parti ale plantelor prin distilare, presare sau extractie.

Compozitia chimica este destul de complexa, are multe substante interconectate intre ele, precum: esteri, cetone, lactone, alcooli, componente aromatice etc.

Uleiurile esentiale sunt obtinute din flori, ierburi, arbusti sau copaci cu miros placut, care la randul lor atrag insecte – polenizatori. Sau, dimpotriva, din acele specii de plante care resping insectele daunatoare. In acest sens, exista o mare varietate de uleiuri esentiale, care difera unele de altele prin aroma, culoarea si metoda de productie.

In acelasi timp, calitatea uleiurilor esentiale poate varia si ea, fiind influentata de factori precum: varietatea si tipul plantei, conditiile de crestere, varsta plantei etc. Efectul uleiurilor esentiale asupra corpului uman sau a unui anumit organ, implica un fel de rezultat al unei reactii chimice care are loc prin inhalare.

Astfel, uleiul esential, format din sute de componente diferite, care intra in sangele uman, incepe sa interactioneze cu hormonii si enzimele. Ca rezultat, o persoana poate experimenta diferite senzatii sub forma de relaxare sau entuziasm, calm sau un val de energie.

Difuzor uleiuri esentiale

Folosirea unui difuzor special la locul de munca sau acasa este cea mai buna metoda pentru descarcarea stresului si pentru meditatie rapida. Utilizarea oricarui fel de ulei esential este o modalitate de a elimina simptomele neplacute sau bolile care slabesc sistemul imunitar.

Un difuzor uleiuri esentiale cu ultrasunete modern, iti permite sa utilizezi uleiuri in orice moment convenabil. Nu interfereaza cu aportul de medicamente si nu creeaza dependenta. Difuzoarele sunt de diferite tipuri.

Unul dintre cele mai populare este difuzorul cu betisoare de aroma. Este un balon cu ulei esentiale in care se pun betisoare. Cu cat sunt mai multe betisoare, cu atat aroma este mai stralucitoare. Poate reprezenta si un design interior foarte simplu si eficient.

Uleiuri esentiale Doterra

Uleiurile esentiale sunt o adevarata magie cu care trebuie sa te imprietenesti, sa intelegi si sa simti. Este o esenta plina de viata, concentrata, foarte puternica din plantele purtatoare de resurse pentru oameni.

Uleiurile esentiale sunt partial arome, care in mare masura intaresc imunitatea si ofera informatii despre plantele pe le poarta. Gama de uleiuri esentiale Doterra sunt medicamente naturale, din care o mica parte ating corpul uman. Uleiurile esentiale

Citeste continuarea aici: Uleiuri esentiale – sanatate pentru minte, corp si spirit